top of page
White Structure
Reuma Relief Methode logo.jpg

Reuma Relief Methode

Heel je lichaam van binnenuit

Krijg grip op je klachten op een natuurlijke manier

Leer vertrouwen op je lichaam

Geniet weer volop van het leven

1 op de 9 mensen in Nederland
en
1 op de 5 mensen in België

heeft een vorm van reuma

Marloes Boon & Michèle van Rijswijk

Missie.JPG

Wij weten als geen ander hoe het is wanneer je leven op zijn kop staat door de diagnose reuma. Heftige klachten namen ons leven compleet over. We waren beiden 28 toen de kwaaltjes begonnen, van kwaad tot erger. In het ziekenhuis bij de reumatoloog stond de tijd even stil. Reumatoïde Artritis (RA) is een chronische ontstekingsziekte. Dit was onze nieuwe realiteit voor de rest van ons leven. We accepteerden beiden niet dat we slachtoffer waren geworden van toeval. De enige oplossing was extreem veel medicatie slikken en onszelf injecteren om de symptomen de onderdrukken. Want dat is het: symptoomonderdrukking. Je lost er niks mee op en raakt (nog verder) verwijderd van je lichaam. Hoe kan je luisteren naar wat je lichaam je probeert te vertellen als je niet aanvoelt wat ze nodig heeft?

Los van elkaar, maar op eenzelfde wijze doorliepen we een proces. Een proces van vallen en opstaan. Paniek en euforie, de angst die je voelt en het vertrouwen dat je terugkrijgt. Op zijn zachtst gezegd was het een achtbaan. Marloes was 7 jaar na haar diagnose medicijn- en klachtenvrij. Michèle 1,5 jaar na haar diagnose. Wij ontwikkelden samen de Reuma Relief Methode©, waarin jij alle thema's doorloopt die wij zelf dagelijks toepassen en doorleven en waardoor wij nu klachtenvrij zijn zonder medicatie; dat gunnen we anderen ook. Wij hebben ervaren hoe je weer kunt leren vertrouwen op je lichaam en het helend vermogen ervan. Jij hebt de controle. 

Met onze hulp en begeleiding bereik je sneller je doelen. Wij bieden een methode gericht op alle leefstijl aspecten waarvan wij zelf effect hebben gemerkt en nog steeds dagelijks ervaren. Waar mogelijk met wetenschappelijke onderbouwing en begeleiding door specialisten in hun vakgebied.

Waarom deze methode?

Zware medicatie en bijwerkingen

Je krijgt de boodschap dat je levenslang de symptomen moet onderdrukken met zware medicatie inclusief heftige bijwerkingen. Vanuit de reguliere gezondheidszorg wordt er (nog) onvoldoende gekeken naar natuurlijke manieren die minder belastend voor jou en je lichaam zijn.

Je denkt dat je lichaam zich tegen je keert

Je kent ongetwijfeld het gevoel van machteloosheid. Je denkt dat je
lichaam zich tegen je keert en dat je er weinig grip op hebt. Daarnaast wordt je verteld door het ziekenhuis dat je niets aan de oorzaak kan doen. Je voelt de onmacht en vertrouwt je eigen lichaam niet meer.

 

Dalende kwaliteit van leven

Je hebt dagelijks met chronische klachten te maken als pijn, stijfheid, ontstekingen en vermoeidheid. De reuma is zo grillig waardoor je dagen onvoorspelbaar zijn. Hierdoor daalt de kwaliteit van je leven en heb je sterk het gevoel dat je geleefd wordt door je ziekte in plaats van dat je kunt genieten van het leven.

Kans op andere aandoeningen

Je hebt een verzwakt immuunsysteem door de vele medicatie die je slikt. Reuma medicatie zorgt ervoor dat de werking van je immuunsysteem onderdrukt wordt. Je hebt daardoor meer kans op andere aandoeningen, zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten.
 

Wat levert het op?

De Reuma Relief Methode© begeleidt je in het duurzaam verminderen van je reumaklachten op een natuurlijke manier en helpt je lichaam te helen van binnenuit. Zo verbetert je levenskwaliteit aanzienlijk.

                                                                                                    En het werkt! 

Daarnaast voorkomen we op deze manier toekomstige zorgvragen en verminderen we de druk op de zorg. Omdat iedereen anders is en individuele behoeften heeft, biedt de methode flexibiliteit. Zie het als een gereedschapskist vol tools die je kunt gebruiken op basis van je eigen wensen en  behoeften.

Review RRM.JPG
Happy Female Gardener_edited.jpg

Reuma Relief Methode©​

Richt zich op het helend vermogen van jouw lichaam. De methode helpt je gefaseerd aan het werk te gaan met thema’s die zich richten op jouw leefstijl en je omgeving. Het duurzaam verminderen van je reumaklachten op een holistische en natuurlijke manier, in verbinding met jezelf en met vertrouwen in je lichaam. De methode biedt structuur en houvast, zodat veranderen makkelijker wordt.

SOCIALE

GEZONDHEID

1

Hou van jezelf

Je gaat werken aan het veranderen van je gedrag en je keuzes, om straks de leefstijlveranderingen beter door te kunnen voeren in je leven én vol te blijven houden! Grenzen stellen, je denkwijze optimaliseren, je kracht terugvinden en jezelf op nummer één zetten. Een onmisbare basis om grote veranderingen te kunnen gaan doorvoeren.

Lees meer

MENTALE

GEZONDHEID

3

Meisje op brug

Je gaat onderzoeken welke mentale aanpassingen jij in je leefstijl kunt doen. Denk aan stressmanagement en het ontwikkelen van een positieve mindset, wat is dat precies en hoe doe je dat? Een sterke mindset gaat je helpen je door de moeilijkste periodes heen te slaan en het mooie is; je mindset is te trainen!

Lees meer

FYSIEKE

GEZONDHEID

2

gezonde Salade

Vervolgens ga je aan de slag met je fysieke gezondheid. Hoe sterker en gezonder jij bent hoe krachtiger en fitter jouw lichaam is en dus beter bestand is tegen de reuma. Je gaat aan de slag met o.a.: voeding, bewegen, je darmgezondheid, slapen en pijnmanagement.
 

Lees meer

EMOTIONELE GEZONDHEID

4

Kundalini Yoga Ademhaling

Je gaat ontdekken of er vastzittende emoties zijn die verwerkt mogen worden of trauma. Je leert welke tools je hiervoor kunt inzetten en wat die onderwerpen gemeen hebben met het verminderen van je reumaklachten. En je gaat aan de slag met het vinden van zingeving in je leven.

Lees meer

Online programma

In de praktijk aan de slag gaan met de Reuma Relief Methode© kan door middel van het volgen van een online programma de Reuma Relief Training. In deze training leer je niet alleen álles over het op eigen kracht en op natuurlijke wijze verminderen van je reumaklachten, maar helpen we je ook om al deze informatie consistent en resultaatgericht toe te passen.

Het is een uitgebreide online training waarin we leefstijlveranderingen gaan doorvoeren op meerdere gebieden in je leven, waardoor jij grip krijgt op je reumaklachten en daarmee op je gezondheid. We bieden je daarbij structuur en houvast om deze veranderingen in te zetten en vol te houden. Zodat je de verandering écht doorzet en het uiteindelijk een nieuwe gewoonte wordt. En je het resultaat gaat terugzien in je gezondheid.

Reuma Relief Training laptop.png

Meer weten over de Reuma Relief training?

Wat anderen zeggen:

”Ik heb je training aangeschaft, die gebaseerd is op de Reuma Relief Methode, en dat is een super goede keuze geweest. Het fijne aan deze methode is ook dat het mentale en emotionele stuk aangepakt wordt.”

Jolanda

White Structure
Marloes Boon.jpg

Marloes

"I don't control life but I can control how I react to it"

Als ervaringsdeskundige en vanuit mijn passie om alles uit het leven te halen en mijn kennis te delen help ik mensen met reuma om het heft in eigen hand te nemen, het ziekteproces om te keren en grip op je reumaklachten te krijgen.

Acht jaar geleden, nèt 30 was ik, 3 maanden moeder van onze eerste dochter, toen de realiteit insloeg. Ik kreeg de diagnose Reumatoïde Artritis. De artsen konden me niet vertellen waarom ik dit gekregen had maar men was wel gelijk heel duidelijk; ik zou er niet meer van genezen.

Ik wist direct; maar de controle ga ik wel terugpakken. Het was een diep weten, een soort oerkracht dat me dat gewoon zou lukken. Het moest gewoon, ik was tenslotte nog in de bloei van mijn leven. En vanaf dat moment werd het mijn persoonlijke missie om het ziekteproces van de reuma om te keren.

Een jarenlange, ongewone, zoektocht naar het verminderen van mijn klachten volgde waarin de voorgeschreven medicatie mij zieker maakte dan de kwaal zelf. Uit wanhoop ontdekte ik uiteindelijk zelf natuurlijke manieren om mijn reuma te bestrijden. Met als resultaat dat ik mijn lichaam van binnenuit heelde, op een natuurlijke manier.

Mijn diepe weten van toen is werkelijkheid geworden; ik leef nu al jaren medicijn- en klachtenvrij. Het beste medicijn zit in onszelf. En het is mijn missie om dit met de wereld te delen!

  • LinkedIn
  • Instagram
White Structure

"Once you decide that every setback has refined you, not defined you, you become unstoppable"

Er was een moment waarop ik besefte dat ik de regie over mijn eigen leven verloor. Ik kon amper bewegen vanwege ontstekingen in bijna al mijn gewrichten en pezen. De pijn en stijfheid waren ondraaglijk. Iedere dag was opstaan mijn grootste uitdaging en alledaagse taken zoals iets optillen of een fles opendraaien leken onmogelijk. Toen ik werd doorverwezen naar de reumatoloog kreeg ik te horen dat ik Reumatoïde Artritis heb. 

Dit gebeurde anderhalf jaar geleden en het was een enorme klap. Ik had al maandenlang stress door mijn drukke baan en een verbouwing. Ik was mezelf volledig kwijtgeraakt maar wist niet hoe ik de weg terug kon vinden naar een gezond leven. Vanaf het moment dat ik de diagnose kreeg begon ik kritisch naar binnen te kijken en te leren over wat ik zelf kon doen. Het was het begin van een reis van zelfreflectie en persoonlijke groei. Hierdoor heb ik mogen leren over de disbalans in mijn fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid en heb ik eindeloos getest wat wel en niet voor me werkt. Door al deze thema's te doorleven en aanpassingen in mijn leefstijl door te voeren, wist ik wat ik moest doen als ik symptomen ervaarde. Ik heelde mijn lichaam van binnenuit op een natuurlijke manier. 

Nu, anderhalf jaar later, voel ik me beter en fitter dan ooit. Ik ervaar geen reumaklachten en gebruik geen medicatie. Ik heb weer controle over mijn leven en maak de juiste keuzes. Ik gun dit gevoel anderen ook met alles wat ik heb, omdat ik weet hoe schadelijk en frustrerend het is om je eigen lichaam niet te durven vertrouwen. Jij hebt de controle over jouw gezondheid, je moet alleen leren aan welke knoppen je kunt draaien. Daar help ik je heel graag bij!

  • LinkedIn
  • Instagram
Michèle van Rijswijk - Reuma Relief Methode

Michèle

Disclaimer: Wij zijn geen artsen of medisch professionals en pretenderen dat ook niet te zijn. Bij twijfel over gezondheidskwesties, raden we ten zeerste aan om contact op te nemen met een gekwalificeerde medisch specialist.

bottom of page