top of page
_MG_8966.jpg

De Reumavrije Keukengids

Wil jij...

 • Minder reumaklachten ervaren?
   

 • Ontdekken wat de juiste voeding voor je gezondheid kan doen?
   

 • Al langere tijd starten met het aanpassen van je voedingspatroon?

Maar...

 • Maar weet je niet waar te beginnen?
   

 • Lijkt het je lastig en veel gedoe?
   

 • Of ben je bang dat je het zonder duidelijke structuur niet vol gaat houden?

Dan heb ik voor jou De Reumavrije Keukengids ontwikkeld. Een hulpmiddel dat je enorm gaat helpen om die stap met plezier en gemak te nemen. 

De Reumavrije Keukengids is een digitale gids waarmee je op een laagdrempelige manier kennis maakt met het aanpassen van je voedingspatroon. Ik geef je 14 dagen lang een reumavrij menu voor ontbijt, lunch en diner.  Je krijgt niet alleen mijn allerlekkerste reumavrije recepten maar ik geef je veertien dagen lang houvast door middel van twee uitgeschreven weekmenu’s waarin per dag precies beschreven staat wat er op het menu staat.

De gerechten bevatten voornamelijk ontstekingsremmende voedingsmiddelen en vermijden zoveel mogelijk ontstekingsbevorderende ingrediënten, ik noem ze dan ook graag 'reumavrije gerechten'. Door zorgvuldig de juiste ingrediënten te kiezen kunnen mijn gerechten helpen om de ontstekingsreactie in je lichaam tot rust te brengen en verlichting te bieden bij reumaklachten​.

De weekmenu’s zijn inclusief boodschappenlijstje. Het enige wat jij hoeft te doen is aan het begin van de week de boodschappen te doen die op het lijstje staan en per dag de recepten te bereiden die op het menu staan. Helemaal voor je uitgedacht zodat je er niet meer over hoeft na te denken. Zodat jij je kunt focussen op hetgeen wat écht belangrijk is; het doorzetten van die verandering.

Het begint allemaal met het openstaan voor verandering. Wil jij je reumaklachten verminderen zonder al die medicatie te moeten slikken? Wil jij de controle weer terug over je gezondheid en het heft daarbij in eigen hand nemen? Dan zal je, hoe je het ook wendt of keert, iets moeten gaan veranderen. Iets anders doen dan je altijd al deed. En wil je écht impact maken met de veranderingen die je gaat maken dan ontkomt je niet aan het duurzaam aanpassen van je leefstijl.

 

 

 

Ik ben daarom destijds zelf begonnen met het aanpassen van mijn voedingspatroon als eerste stap in het verminderen van mijn reumaklachten op eigen kracht. Ik vond dat overzichtelijk en wist diep van binnen dat er op dat gebied bij mij veel winst te behalen was.

Het mooie van het aanpassen van je voedingspatroon is dat het op meerdere gebieden resultaat kan opleveren. Win-win dus! Het was voor mij het begin van mijn nieuwe leven. Een leven zonder reuma en zonder medicijnen.

Als je doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd kreeg

Ik geloof erin dat een gezond voedingspatroon veel voor je kan betekenen, in positieve zin. Je kunt de reuma er misschien niet helemaal mee genezen maar je kunt je er wel veel beter door gaan voelen en weer iets van controle terugpakken over je leven. 

 Zeven jaar geleden kreeg ik de diagnose reumatoïde artritis. Inmiddels leef ik medicijn- en nagenoeg klachtenvrij. Voeding heeft hier voor een groot deel aan bijgedragen. Als het mij gelukt is, lukt het jou zeker ook!
 

Natuurlijk is elk lichaam anders, gelukkig maar, en dat betekent ook dat mijn manier niet dé manier is voor iedereen met reuma. Wel ben ik ervan overtuigd dat een gezond voedingspatroon helpt, zowel voor mensen met ontstekingsreuma als voor mensen met andere vormen van reuma. Ik ben het levende bewijs dat het beste medicijn in onszelf zit en daarmee wil ik jou inspireren.

De Reumavrije Keukengids

De Reumavrije Keukengids cover

De Reumavrije Keukengids heb ik speciaal ontwikkeld voor mensen die willen starten met het aanpassen van hun voedingspatroon om hun reuma klachten te verminderen maar niet goed weten waar ze moeten beginnen of niet weten hoe ze moeten beginnen.

Met De Reumavrije Keukengids krijg je een download- en printbare PDF van meer dan 50 pagina’s, met daarin:

• Een uitgebreide lijst met ontstekingsremmende- en ontstekingsbevorderende voedingsmiddelen, zodat jij betere keuzes kunt maken over wat je wel en beter niet kunt eten

Compleet 14 dagen reumavrij menu voor ontbijt, luch en diner zodat jij 2 weken lang een reumavrij dieet kunt uitproberen en kunt ervaren wat het voor je doet

• Inclusief 30 reumavrije recepten zodat je 14 dagen lang gevarieerd eet

Volledig boodschappenlijstje per week (2 in totaal dus), zodat jij precies weet wat en hoeveel je in huis moet halen

 

preview pics op tablet - COVER
preview pics op tablet - INIHOUDSOPGAVE
preview pics op tablet - VOORWOORD
preview pics op tablet - SCHEMA
preview pics op tablet - RECEPT

Laagdrempelig starten met het aanpassen van je leefstijl?

Ben jij iemand die het zat is om dag in dag uit medicijnen te moeten slikken tegen je reumaklachten? Want ervaar je veel vervelende bijwerkingen van de medicijnen en besef je dat je dit niet nog jaren volhoudt? Bepaald reuma jouw leven?

 

Wil je het anders gaan doen en je klachten bij de kern aanpakken. Ben je klaar om te ontdekken wat dat jou gaat brengen? De touwtjes zelf weer in handen nemen en  bepalen over je eigen gezondheid? Maar weet je niet waar te beginnen of heb je geen zin of tijd om het wiel zelf uit te moeten vinden? 

Koop dan De Reumavrije Keukengids! Met deze waardevolle keuken gids kun je letterlijk en figuurlijk proeven wat voeding voor je reumaklachten kan doen en maak je een vliegende start met het aanpassen van je leefstijl.

De Reumavrije Keukengids kost normaal € 49,99. Een super lage prijs voor de waarde die je ervoor krijgt. Maar ik heb besloten om ‘m nu tijdelijk aan te bieden voor € 24,99. Gewoon omdat ik het jou ook gun om te ervaren wat voeding voor je reumaklachten kan doen!

En...als het bevalt kun je met gemak de 14 dagen nog eens herhalen zodat je voor een langere periode kan ontdekken wat voeding voor jouw reumaklachten kan doen!

Dus ben jij klaar met aanrommelen en wil je een serieuze stap zetten in de juiste richting? Koop dan nu De Reumavrije Keukengids. 

 

Marloes Boon groente

PDF van meer dan 50 pagina's

De Reumavrije Keukengids is een downloadbare PDF van meer dan
50 pagina's. Je kunt hem naar wens opslaan of printen en is voor altijd van jou! Ik heb hem met liefde gemaakt en al mijn kennis en ervaring erin gestopt.

30 Recepten

Het 14 dagen reumavrij menu is samengesteld aan de hand van 30 unieke reumavrije recepten voor ontbijt, lunch en diner. Recepten die ik zelf ook regelmatig maak en die bijdragen aan een gezond en gevarieerd voedingspatroon. De helft van de recepten zijn vegetarisch, de meeste andere recepten kunnen naar wens vegetarisch bereidt worden met een kleine aanpassing.

Uitgebreid overzicht voedingsmiddelen

Je krijgt een uitgebreid overzicht met ontstekingsremmende- en ontstekingsbevorderende voedingsmiddelen, zodat jij betere keuzes kunt maken in de toekomst over wat je wel en beter niet kunt eten met het oog op je reumaklachten.

2x Boodschappenlijst

Elk weekmenu heeft een gedetailleerd boodschappenlijstje. Hierop staat precies vermeld wat je voor die week aan boodschappen nodig hebt.  Het doen van gerichte boodschappen bespaart je tijd en voorkomt impulsieve aankopen in de winkel. Sommige ingrediënten hergebruik je voor meerdere recepten.

14 dagen reumavrij weekmenu

Je ontvangt een compleet 14 dagen reumavrij menu voor ontbijt, lunch en diner. Op deze manier kan jij 2 weken lang een reumavrij dieet uitproberen en ervaren wat het voor je reumaklachten doet. Laat voeding je nieuwe medicijn zijn!

Investering

Er zit super veel waarde in De Reumavrije Keukengids. Normaliter kost hij € 49,99 maar ik heb besloten om ‘m nu tijdelijk aan te bieden voor € 24,99. Een  hele lage prijs voor de waarde die je ervoor krijgt.
Gewoon omdat ik het jou ook gun om te ervaren wat voeding voor je reumaklachten kan doen. Een laagdrempelige manier om te starten!

Ben jij klaar voor deze stap?

Marloes Boon groenten

Misschien betekent deze Reumavrije Keukengids voor jou een eerste stap op weg naar het aanpassen van je leefstijl om je reumaklachten te verminderen. Of wellicht is het voor jou de volgende stap op weg naar een reumavrij leven.

Het aanpassen van je voedingspatroon kan ontzettend positieve verandering voor je gezondheid betekenen maar het kan ook een
ingrijpende leefstijlverandering zijn. Je moet er echt wat voor doen én laten. Hoe fijn is het dan als je precíes weet wat je moet eten en welke boodschappen je moet doen. Bovendien is het aanpassen van je voedingspatroon geen eenmalige verandering, het is een levenslange investering in je gezondheid waarmee je misschien zelfs wel gezondheidswinst op meerdere vlakken behaalt.

 

Als het jou lukt om je reumaklachten te verminderen met de juiste voeding, bespaar je op de lange termijn kosten voor medische behandelingen en medicijnen. Dat is het zeker waard, toch?!

Dit is wat anderen zeggen over
De Reumavrije Keukengids:

Annemarie

“Ik ben al een tijdje bezig met voeding, uiteindelijk at ik veel te weinig waardoor ik nu te weinig weeg. Jouw keukengids helpt me weer wat normaler en vooral meer te eten"
 • Is De Reumavrije Keukengids vegetarisch of veganistisch?
  De Reumavrije Keukengids is niet vegetarisch. Ik ben van mening dat vis en vlees een goede bron van eiwitten, omega 3-vetzuren, vitamines, ijzer en zink zijn. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de opbouw en het onderhoud van onze spieren, organen en weefsels, en voor een gezond immuunsysteem. De recepten met vlees beperken zich tot kip en rund omdat deze vleessoorten minder verzadigde vetten bevatten (verzadigde vetten hebben ontstekingsbevorderende eigenschappen) in vergelijking tot andere vleessoorten als bijvoorbeeld varkensvlees. Vlees gebruiken we met mate en in combinatie met andere gezonde voedingsstoffen. De helft van de recepten zijn vegetarisch, de meeste andere recepten kun je naar eigen inzicht vegetarisch bereiden met een kleine aanpassing.
 • Wat betekent het dat de recepten reumavrij zijn?
  De gerechten in De Reumavrije Keukengids bevatten voornamelijk ontstekingsremmende voedingsmiddelen en vermijden zoveel mogelijk ontstekingsbevorderende ingrediënten, ik noem ze dan ook graag 'reumavrije gerechten'. Door zorgvuldig de juiste ingrediënten te kiezen kunnen mijn gerechten helpen om de ontstekingsreactie in je lichaam tot rust te brengen en verlichting te bieden bij reumaklachten.
 • Is De Reumavrije Keukengids geschikt voor alle soorten reuma?
  Zeven jaar geleden kreeg ik de diagnose reumatoïde artritis. Inmiddels leef ik medicijn- en nagenoeg klachtenvrij. Voeding heeft hier voor een groot deel aan bijgedragen. Natuurlijk is elk lichaam en elke vorm van reuma anders en dat betekent dus ook dat mijn manier niet dé manier is voor iedereen met reuma. Wel ben ik ervan overtuigd dat een gezond voedingspatroon helpt, zowel voor mensen met ontstekingsreuma als voor mensen met andere vormen van reuma.
 • Welke keukenapparatuur heb je nodig om de recepten te kunnen maken?
  Tijdens het maken van de recepten heb ik er rekening mee gehouden dat je niet teveel keukenapparatuur hoeft te gebruiken. Toch is het voor sommige gerechten noodzakelijk om een blender of staafmixer in huis te hebben. Met één van de twee kom je al een heel eind. Voor één van de bonus recepten zou het mooi zijn als je een sapcentrifuge/juicer in huis hebt, maar dat is zeker geen must!
 • Hoe lang duurt het voordat ik resultaat ga merken?
  Wanneer je gaat starten met de twee weekmenu’s kan het zijn dat je nog niet direct hele grote veranderingen ervaart. Het aanpassen van je voedingspatroon is geen quick fix. Het menselijk lichaam is complex is en heeft tijd nodig om te reageren op veranderingen. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen van een wellicht jarenlang slecht voedingspatroon en je kunt niet verwachten dat er in een paar dagen een wonder gebeurt. Ondanks dat ik zelf hele goede resultaten heb behaald met de juiste voeding kan ik niet garanderen dat jij dezelfde resultaten behaalt. Iedereen is anders en ook elk lichaam reageert anders.
 • Wanneer start de training?
  Na het plaatsen van je bestelling krijg je direct toegang tot de online leeromgeving. Je ontvangt hiervoor een wachtwoord waarmee je je kunt aanmelden je vervolgens alle verdere informatie ontvangt.
 • Wat is de investering?
  De Reuma Relief Training is € 249,- (inclusief BTW). Een lage investering als je bedenkt wat het je allemaal kan opleveren voor de toekomst. Om een voorbeeld te geven; voor één consult bij je reumatoloog betaal je gemiddeld al € 230,-. Oké dit wordt natuurlijk vergoed door je ziektekostenverzekering maar je betaalt toch elk jaar je eigen risico. Wat nou als deze training ervoor gaat zorgen dat jij minder of niet meer naar je reumatoloog hoeft? Dan is deze investering peanuts. En daarnaast is een goede gezondheid simpelweg onbetaalbaar, toch? Bij twijfel, adviseer ik je het niet doen. Deze training gaat je alleen resultaat opleveren als je er 100% achter staat en voor wilt gaan. In alle andere gevallen, je zult er geen spijt van hebben. Daar ben ik zeker van!
 • Zijn de modules ook los te koop?
  Ja! Op dit moment is de module Fysieke Gezondheid los te koop. In de toekomst is mijn streven om ook de andere modules los te kunnen aanbieden. De losse module kost € 69,95 (inclusief BTW). De module bestaat uit 6 inhoudelijke hoofdstukken waarin ik je meeneem op het gebied van voeding, bewegen, darmgezondheid, slaap en pijnmanagement. Je ontvangt naast de training ook 6 stappenplannen die je gaan helpen de veranderingen door te voeren én vol te houden. En daarnaast ontvang je toegang tot de Reuma Relief Community, waar je 24/7 je vragen kunt stellen en in contact komt met gelijkgestemden. Klik hier om de module Fysieke Gezondheid aan te schaffen.
 • Blijf je toegang houden tot de online leeromgeving?
  Ja, je blijft life-time toegang houden dus je kunt de training in je eigen tijd en tempo volgen.
 • Is de training op mijn mobiele telefoon te volgen?
  Ja, dat is mogelijk. Je dient er alleen wel de Spaces by Wix app voor te downloaden en een aantal stappen te doorlopen. Mocht je de training graag op je mobiel willen volgen stuur me dan even een mailtje op marloes@marloesboon.com, dan help ik je de juiste stappen te doorlopen.
 • Wat als ik niet tevreden ben?
  Dat kan ik me haast niet voorstellen maar mocht dat toch het geval zijn stuur me dan even een mailtje op marloes@marloesboon.com, dan komen we daar samen ongetwijfeld uit!
 • Kan ik in termijnen betalen?
  Dit is geen optie bij het afrekenscherm maar mocht je toch graag in 2 of 3 maandelijkse termijnen willen betalen stuur dan even een mailtje naar marloes@marloesboon.com, dan maken we dat in orde. Betaling in termijnen geldt niet voor kortingsaanbiedingen.
 • Heb je andere vragen?
  Stuur dan gerust een mail naar marloes@marloesboon.com. Ik help je graag verder!

Disclaimer: De informatie die ik geef is niet bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Ik ben geen arts en ik pretendeer dit ook niet te zijn. Ik ben ervaringsdeskundige en geef vanuit mijn oogpunt en ervaringen advies over het verminderen van je reumaklachten met behulp van o.a. voeding, kruiden, supplementen, bewegen en fysieke en mentale gezondheid in het algemeen. Raadpleeg altijd eerst je behandelend arts, voor je mijn adviezen in de praktijk brengt. Mijn persoonlijke resultaten zijn ook geen graadmeter voor jouw resultaten. Iedereen is anders en de resultaten kunnen dus ook verschillen. 

bottom of page