top of page

Bevrijd jezelf van je pijnlijke reumaklachten 

Leer hoe jij de controle over je gezondheid terug krijgt! Een online training waar je helemaal zelf mee aan de slag kunt, in je eigen tijd:
 

 • Gebaseerd op de Reuma Relief Methode©

 • 7 jaar praktijkervaring stapsgewijs gebundeld in een online training 

 • Praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kunt

 • Structuur & houvast zodat je alle informatie consistent en met resultaat toe kan passen

 • Volledig op je eigen tempo te volgen

 • Toegang tot de Reuma Relief Community waarin je al je vragen kunt stellen en in contact komt met gelijkgestemden, die net als jij bezig zijn met het aanpassen van hun leefstijl

iphone mockup reuma relief.png

Herken jij je in het volgende?

 • Je hebt een vorm van (ontstekings)reuma en ervaart veel hinder van jouw reumaklachten in het dagelijks leven.
   

 • Je gebruikt volop medicatie tegen je klachten maar je hebt erg veel last van bijwerkingen.
   

 • Voor de langere termijn wil je het anders, want dit ga je niet jaren volhouden. 
   

 • De artsen in het ziekenhuis hebben geen of weinig kennis van alternatieve behandelmethoden of leefstijlaanpassingen en steunen je niet in deze zoektocht.
   

 • Je staat er alleen voor en dat voelt eenzaam en overweldigend met alle versnipperde informatie die er op het internet te vinden is.
   

 • En daarnaast heb je een druk leven en heb je weinig tijd, inspiratie of puf om je te verdiepen in wat er naast je reguliere behandeling allemaal nog meer mogelijk is.
   

 • Aanpassing van je leefstijl lijkt een te groot offer, zonder dat je de garantie hebt of het resultaat geeft en je er je reumaklachten mee kunt verlichten. Je twijfelt of het de moeite allemaal waard is.

Marloes Boon_edited_edited.jpg

Wat als......?

 • Jíj in de toekomst grip hebt op je reumaklachten in plaats van je reumaklachten op jou?
   

 • Je minder medicatie hoeft te gebruiken omdat je de reuma bij de kern aanpakt, of op termijn de medicatie misschien zelfs wel helemaal kunt afbouwen?
   

 • Jouw lichaam in staat is zichzelf te herstellen door middel van verschillende leefstijlaanpassingen?
   

 • Je energiek en zonder pijn wakker wordt zodat je je dag al met een hele andere insteek kunt beginnen. Wat als? Zou je het je kunnen voorstellen?
   

 • Jij je leven weer voluit kunt leven en je van chronisch ziek naar chronisch gelukkig gaat?

Het is mogelijk!

Want als ik het kan, kan jij het ook!


Ik ben daarin niet bijzonder. Absoluut niet.

 

Maar ik heb wel een aantal bijzondere dingen gedaan tijdens mijn reis naar een medicijn- en klachtenvrij leven.

 

Dingen die in de reguliere gezondheidszorg niet heel gangbaar zijn maar die wel een enorm positief effect op mijn reumaklachten hebben gehad. Dingen die je niet altijd van je reumatoloog hoort of die algemeen geaccepteerd zijn. Dingen waar je zelf actief mee aan de slag moet, waar je soms een beetje voor zult moeten veranderen en dingen waar je misschien voor uit je comfortzone moet. 

Maar weet je?

Als dat toch eens zou betekenen dat je controle krijgt over je reumaklachten! Dat je de touwtjes over je gezondheid weer zelf in handen krijgt en dat je misschien wel minder medicijnen kan gaan slikken of, wie weet, op termijn helemaal kan gaan afbouwen, zoals ik zelf ook heb gedaan. Dan is het de sprong in het diepe waard toch?

DSCF6866_edited.jpg

BE THE CHANGE, YOU WANT TO SEE IN YOURSELF

Ben jij klaar voor het compleet veranderen van je leven?! In de Reuma Relief Training leer je niet alleen álles over het op eigen kracht en op natuurlijke wijze verminderen van je reumaklachten, maar help ik je ook om al deze informatie consistent en met resultaat toe te passen.

Het is een uitgebreide online training waarin we leefstijlveranderingen gaan doorvoeren op meerdere gebieden in je leven, waardoor jij grip krijgt op je reumaklachten. Ik bied je daarbij structuur en houvast om deze veranderingen in te zetten en vol te houden. Zodat je de verandering écht doorzet en het uiteindelijk een nieuwe gewoonte wordt. En je het resultaat gaat terugzien in je gezondheid.


Ben jij klaar met aanrommelen en toe aan écht impact maken en blijvende verandering op het gebied van jouw gezondheid? Dan is deze training iets voor jou!
 

Na het volgen van de Reuma Relief Training:

Weet jij wat je zelf kunt doen op natuurlijke wijze om grip te krijgen op je reumaklachten
 

Heb je ontzettend veel tools leren kennen waar je mee aan de slag kunt en die jou houvast geven in een tijd waarin je leven toch al helemaal op zijn kop staat
 

Heb je inzicht in je situatie en weet je welke veranderingen je kunt doorvoeren om jouw situatie te verbeteren. En weet je ook hoe je dit precies moet aanpakken
 

Weet je dat je er niet alleen voor staat, want je volgt de training met meer mensen zoals jij
 

Pak jij verantwoordelijkheid en onderneem je actie om de controle over je gezondheid weer terug te krijgen
 

Heb jij weer vertrouwen in de toekomst, want je beschikt over de kennis én tools om je gezondheidssituatie drastisch te verbeteren!

_MG_9053_edited.jpg

Voor wie is de training bedoeld?

De Reuma Relief Training heb ik speciaal ontworpen voor mensen zoals jij, die op zoek zijn naar duurzame verandering. Wil jij je klachten bij de kern aanpakken, de oorzaak elimineren? En ben jij bereid naar jezelf te kijken om te zien welk aandeel jij hierin hebt? Wil jij vervolgens toegewijd aan de slag met de tools die ik je bied om op een natuurlijke manier je reumaklachten te verminderen? Dan is de Reuma Relief Training voor jou!

De Reuma Relief Training is een online training die je in je eigen tijd en op je eigen tempo kunt volgen. Door middel van overzichtelijke modules met online video's en een stappenplan per leefstijlaanpassing neem ik je mee op reis naar een leven waarin jij grip krijgt op je gezondheid.  

Op naar een klachten- en medicijnvrij leven!

Geef alles en je leven verandert voor altijd, ontdek net als ik dat het beste medicijn in jezelf zit!

Hoe zit de training in elkaar?

Online leeromgeving

Na aankoop van de training ontvang je direct toegang tot de online leeromgeving. Overal waar je toegang hebt tot een laptop, tablet of telefoon én WIFI kun je de training volgen. Ideaal! Je houdt onbeperkt toegang tot de online modules en kunt de training op je eigen tempo volgen.

Stappenplannen

Per leefstijlaanpassing krijg je een stappenplan met reflectievragen en opdrachten. Dit gaat jou helpen om stap voor stap inzicht te krijgen in jouw situatie, de bijpassende verandering door te voeren én vol te houden. Wanneer jij bereid bent tot het ondernemen van actie en open staat voor verandering dan is deze training levens veranderend!
 

Inhoud

We focussen op het aanbrengen van veranderingen in je leefstijl op het gebied van je sociale, fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Een holistische aanpak zodat jij gezonder wordt en je lichaam en geest beter gewapend zijn tegen de reuma.

Reuma Relief Community

Je ontvangt toegang tot de Reuma Relief Facebook community. In deze besloten FB groep kun je 24/7 je vragen aan mij stellen en  kom je in contact met gelijkgestemden die net als jij de Reuma Relief Training volgen en bezig zijn met het aanpassen van hun leefstijl en dus weten wat jij doormaakt!

Modules

De training is opgebouwd uit 4 modules, 22 hoofdstukken en in totaal ruim 6 uur aan videomateriaal. In alle modules gaan we aan de slag met het aanpassen van je leefstijl op verschillende vlakken. Elke module bevat video's én tekst waarin ik je meeneem in wat ik je te leren heb!

WhatsApp support

Bij de training ontvang je gratis WhatsApp support, waardoor je laagdrempelig al je vragen persoonlijk aan mij kunt stellen. Geef aan waar je tegenaan loopt en ik help je verder! Het aanpassen van je leefstijl kan veel impact hebben en uit ervaring weet ik hoe fijn het kan zijn om een hulplijn binnen handbereik te hebben!  

De Modules

De training is gebaseerd op de Reuma Relief Methode©. Een methode die ik, in samenwerking met Michèle van Rijswijk, heb ontwikkeld en die je helpt gefaseerd aan de slag te gaan met het aanpassen van je leefstijl op verschillende vlakken. Een holistische aanpak waardoor je je lichaam leert helen van binnenuit, op een natuurlijke manier weer grip krijgt op je klachten, opnieuw leert vertrouwen op je lichaam en weer voluit kunt genieten van het leven! 

Deze vier modules vormen de basis van de Reuma Relief Training:

Business Title

Module 1: Sociale Gezondheid

We gaan het hebben over het veranderen van je gedrag en je keuzes, om straks de leefstijlveranderingen beter door te kunnen voeren in je leven én vol te blijven houden! Grenzen stellen, je denkwijze optimaliseren, je kracht terugvinden en jezelf op nummer één zetten. Een onmisbare basis om grote veranderingen te kunnen gaan doorvoeren.

Module 2: Fysieke Gezondheid

Vervolgens ga je aan de slag met je fysieke gezondheid. Hoe sterker en gezonder jij bent hoe krachtiger en fitter jouw lichaam is en dus beter bestand is tegen de reuma. We gaan het onder andere hebben over: voeding, bewegen, je darmgezondheid, slapen en pijnmanagement.
 

Module 3: Mentale Gezondheid

Je gaat onderzoeken welke mentale aanpassingen jij in je leefstijl kunt doen. Denk aan stressmanagement en het ontwikkelen van een positieve mindset, wat is dat precies en hoe doe je dat? Een sterke mindset gaat je helpen je door de moeilijkste periodes heen te slaan en het mooie is; je mindset is te trainen!

Module 4: Emotionele Gezondheid

In de laatste module zoomen we in op jouw emotionele gezondheid. We hebben het onder andere over zingeving, emotionele veerkracht, trauma, geloof en emotieregulatie. Welke tools je daarvoor kunt inzetten en wat die onderwerpen gemeen hebben met het verminderen van je reumaklachten.

BONUSSEN

De training bevat drie super waardevolle bonus video's waarin experts in hun vakgebied  aan het woord komen en hun kennis met je delen!

BONUS 1: Fysiotherapeute Nanette Hermus-de Gooijer neemt je mee in haar kenniswereld van bewegen en reuma en demonstreert een aantal mobiliteitsoefeningen die jij thuis kunt doen.
 

BONUS 2: Personal Trainer Dennis Eresh laat je zien hoe je thuis op de juiste manier lichte krachttraining oefeningen kunt doen en heeft een te gek aanbod voor deelnemers aan de training!
 

BONUS 3: Professioneel ademcoach Feroni Arendse verzorgt de Masterclass 'Ademwerk bij reuma'. Ontdek de voordelen van ademwerk en kijk wat het voor jou en je reumaklachten kan doen!

Verander je leven voorgoed!

DSCF6952_edited.jpg


Bepaal goed voor jezelf waar jij op dit moment aan toe bent. Het aanpassen van je leefstijl heeft namelijk impact. Impact op jezelf maar ook impact op je omgeving. Ben je klaar voor een volledige verandering en heb je de tijd en ruimte op dit moment in je leven om er helemaal voor te gaan? Of ben je meer van het first things first principe en kies je de verandering uit waar je de meeste winst mee denkt te behalen of waar je je het meest toe aangetrokken voelt?

Alles is goed, je houdt onbeperkt toegang tot de training dus je kunt het helemaal op jouw tempo doen. We zijn allemaal verschillend dus iedereen doet het op haar eigen manier en dat is helemaal prima!

 

Jolanda

"Ik heb je training aangeschaft en dat is een super goede keuze geweest, je legt alles heel duidelijk uit. Met het stappenplan en alle extra bonussen krijg je zoveel inzichten. Het fijne aan jouw training is ook dat je het mentale en emotionele stuk aan pakt."

Van chronisch naar gelukkig in 7 jaar

Hi, ik ben Marloes Boon, geboren met kerst in 1985. Samen met mijn vriend Miljano en onze kids Siènna (8) en Izelle (3) leef ik mijn leven volop!

 

Dat is wel eens anders geweest. 8 jaar geleden, toen ik 30 was, kreeg ik de diagnose reumatoïde artritis en daarna werd alles anders. Maar niet zoals je misschien zou denken. Reuma heeft mij weliswaar door de modder gesleurd en weer terug, maar vooral heeft het mij geleerd hoe krachtig wij zijn als mens! 

Inmiddels leef ik medicijn- en nagenoeg pijnvrij en ben ik energieker en fitter dan ooit. En dát is precies de reden dat ik mijn kennis en ervaring van de afgelopen jaren met jou wil delen. Het beste medicijn zit namelijk in onszelf!

In de Reuma Relief Training leer ik je hoe ik mijn ziekteproces heb omgekeerd, grotendeels buiten de reguliere hulp uit het medische circuit om. Ik deel mijn kennis en ervaring zodat ook jij weer grip op je gezondheid en daarmee je leven terug krijgt.

De training zit boordevol tips en handvatten waar je zelf mee aan de slag kunt.

hoedfoto_edited.jpg

Warning (!): Ik ga in de training wel wat van je vragen. Ik leef geen medicijn- en klachtenvrij leven door achterover te leunen. Ik ga je activeren, we gaan veranderingen doorvoeren op meerdere gebieden in je leven. Misschien soms een beetje confronteren maar vooral inspireren. Dat het anders kan en dat het beste medicijn in jou zelf zit!

Magic is going to happen! Het kan echt. Ik ben zelf het levende bewijs!

Reuma Relief Training
 

 • Is De Reumavrije Keukengids vegetarisch of veganistisch?
  De Reumavrije Keukengids is niet vegetarisch. Ik ben van mening dat vis en vlees een goede bron van eiwitten, omega 3-vetzuren, vitamines, ijzer en zink zijn. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de opbouw en het onderhoud van onze spieren, organen en weefsels, en voor een gezond immuunsysteem. De recepten met vlees beperken zich tot kip en rund omdat deze vleessoorten minder verzadigde vetten bevatten (verzadigde vetten hebben ontstekingsbevorderende eigenschappen) in vergelijking tot andere vleessoorten als bijvoorbeeld varkensvlees. Vlees gebruiken we met mate en in combinatie met andere gezonde voedingsstoffen. De helft van de recepten zijn vegetarisch, de meeste andere recepten kun je naar eigen inzicht vegetarisch bereiden met een kleine aanpassing.
 • Wat betekent het dat de recepten reumavrij zijn?
  De gerechten in De Reumavrije Keukengids bevatten voornamelijk ontstekingsremmende voedingsmiddelen en vermijden zoveel mogelijk ontstekingsbevorderende ingrediënten, ik noem ze dan ook graag 'reumavrije gerechten'. Door zorgvuldig de juiste ingrediënten te kiezen kunnen mijn gerechten helpen om de ontstekingsreactie in je lichaam tot rust te brengen en verlichting te bieden bij reumaklachten.
 • Is De Reumavrije Keukengids geschikt voor alle soorten reuma?
  Zeven jaar geleden kreeg ik de diagnose reumatoïde artritis. Inmiddels leef ik medicijn- en nagenoeg klachtenvrij. Voeding heeft hier voor een groot deel aan bijgedragen. Natuurlijk is elk lichaam en elke vorm van reuma anders en dat betekent dus ook dat mijn manier niet dé manier is voor iedereen met reuma. Wel ben ik ervan overtuigd dat een gezond voedingspatroon helpt, zowel voor mensen met ontstekingsreuma als voor mensen met andere vormen van reuma.
 • Welke keukenapparatuur heb je nodig om de recepten te kunnen maken?
  Tijdens het maken van de recepten heb ik er rekening mee gehouden dat je niet teveel keukenapparatuur hoeft te gebruiken. Toch is het voor sommige gerechten noodzakelijk om een blender of staafmixer in huis te hebben. Met één van de twee kom je al een heel eind. Voor één van de bonus recepten zou het mooi zijn als je een sapcentrifuge/juicer in huis hebt, maar dat is zeker geen must!
 • Hoe lang duurt het voordat ik resultaat ga merken?
  Wanneer je gaat starten met de twee weekmenu’s kan het zijn dat je nog niet direct hele grote veranderingen ervaart. Het aanpassen van je voedingspatroon is geen quick fix. Het menselijk lichaam is complex is en heeft tijd nodig om te reageren op veranderingen. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen van een wellicht jarenlang slecht voedingspatroon en je kunt niet verwachten dat er in een paar dagen een wonder gebeurt. Ondanks dat ik zelf hele goede resultaten heb behaald met de juiste voeding kan ik niet garanderen dat jij dezelfde resultaten behaalt. Iedereen is anders en ook elk lichaam reageert anders.
 • Wanneer start de training?
  Na het plaatsen van je bestelling krijg je direct toegang tot de online leeromgeving. Je ontvangt hiervoor een wachtwoord waarmee je je kunt aanmelden je vervolgens alle verdere informatie ontvangt.
 • Wat is de investering?
  De Reuma Relief Training is € 249,- (inclusief BTW). Een lage investering als je bedenkt wat het je allemaal kan opleveren voor de toekomst. Om een voorbeeld te geven; voor één consult bij je reumatoloog betaal je gemiddeld al € 230,-. Oké dit wordt natuurlijk vergoed door je ziektekostenverzekering maar je betaalt toch elk jaar je eigen risico. Wat nou als deze training ervoor gaat zorgen dat jij minder of niet meer naar je reumatoloog hoeft? Dan is deze investering peanuts. En daarnaast is een goede gezondheid simpelweg onbetaalbaar, toch? Bij twijfel, adviseer ik je het niet doen. Deze training gaat je alleen resultaat opleveren als je er 100% achter staat en voor wilt gaan. In alle andere gevallen, je zult er geen spijt van hebben. Daar ben ik zeker van!
 • Zijn de modules ook los te koop?
  Ja! Op dit moment is de module Fysieke Gezondheid los te koop. In de toekomst is mijn streven om ook de andere modules los te kunnen aanbieden. De losse module kost € 69,95 (inclusief BTW). De module bestaat uit 6 inhoudelijke hoofdstukken waarin ik je meeneem op het gebied van voeding, bewegen, darmgezondheid, slaap en pijnmanagement. Je ontvangt naast de training ook 6 stappenplannen die je gaan helpen de veranderingen door te voeren én vol te houden. En daarnaast ontvang je toegang tot de Reuma Relief Community, waar je 24/7 je vragen kunt stellen en in contact komt met gelijkgestemden. Klik hier om de module Fysieke Gezondheid aan te schaffen.
 • Blijf je toegang houden tot de online leeromgeving?
  Ja, je blijft life-time toegang houden dus je kunt de training in je eigen tijd en tempo volgen.
 • Is de training op mijn mobiele telefoon te volgen?
  Ja, dat is mogelijk. Je dient er alleen wel de Spaces by Wix app voor te downloaden en een aantal stappen te doorlopen. Mocht je de training graag op je mobiel willen volgen stuur me dan even een mailtje op marloes@marloesboon.com, dan help ik je de juiste stappen te doorlopen.
 • Wat als ik niet tevreden ben?
  Dat kan ik me haast niet voorstellen maar mocht dat toch het geval zijn stuur me dan even een mailtje op marloes@marloesboon.com, dan komen we daar samen ongetwijfeld uit!
 • Kan ik in termijnen betalen?
  Dit is geen optie bij het afrekenscherm maar mocht je toch graag in 2 of 3 maandelijkse termijnen willen betalen stuur dan even een mailtje naar marloes@marloesboon.com, dan maken we dat in orde. Betaling in termijnen geldt niet voor kortingsaanbiedingen.
 • Heb je andere vragen?
  Stuur dan gerust een mail naar marloes@marloesboon.com. Ik help je graag verder!

Disclaimer: De informatie die ik geef is niet bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Ik ben geen arts en ik pretendeer dit ook niet te zijn. Ik ben ervaringsdeskundige en geef vanuit mijn oogpunt en ervaringen advies over het verminderen van je reumaklachten met behulp van o.a. voeding, kruiden, supplementen, bewegen en fysieke en mentale gezondheid in het algemeen. Raadpleeg altijd eerst je behandelend arts, voor je mijn adviezen in de praktijk brengt. Mijn persoonlijke resultaten zijn ook geen graadmeter voor jouw resultaten. Iedereen is anders en de resultaten kunnen dus ook verschillen. 

bottom of page