top of page
Marloes Boon

Coaching

Je wilt aan de slag met het aanpassen van je leefstijl om je reumaklachten te verminderen. Maar je vindt het lastiger dan gedacht en je weet niet waar te beginnen. Of je bent al gestart met het veranderen van je leefstijl maar je loopt vast.

Alle verandering is moeilijk en al helemaal als je daarnaast ook nog eens reuma hebt. Gun jezelf tijdens deze reis daarom de juiste kennis en begeleiding. Ik leer je niet alleen de tools, maar ik leer het je op zo'n manier dat jij me straks niet meer nodig hebt en het helemaal zelf kunt.

Want daar geloof ik in, alle wijsheid zit in onszelf, jij weet zelf wat het beste voor jou is, soms heb je alleen wat hulp nodig om het je weer te herinneren!
 

Als ervaringsdeskundige weet ik wat je doormaakt en hoe je je voelt.

 

Acht jaar geleden kreeg ik de diagnose RA, kon ik een tijdlang bijna niet meer lopen en deed het dekbed zelfs pijn op mijn lichaam. In de jaren daarna heb ik mijn leefstijl volledig omgegooid en daardoor leef ik inmiddels al ruim 3 jaar medicijn- en nagenoeg klachtenvrij. In de tussentijd heb ik mijn eigen Reuma Relief Methode ontwikkeld, een tool waarmee je op een natuurlijke manier grip krijgt op je reumaklachten door het aanpassen van je leefstijl op meerdere vlakken.

Als het voor mij mogelijk is, dan is dat het ook voor jou!​

Je hoeft het niet allemaal alleen te doen

Voelt het aanpassen van je leefstijl voor jou ook als een grote stap? Een grote investering in tijd, moeite en geld zonder dat je goed weet wat je aan het doen bent en welk resultaat het geeft? Samen maken we het behapbaar en concreet, zodat verandering leuk wordt en je sneller resultaat behaald!

Leefstijl is een heel breed begrip, het omvat de manier waarop jij je leven leidt, dus jouw gedrag, je gewoonten, je keuzen en activiteiten. Wanneer je je reumaklachten op een natuurlijke manier wilt verminderen zal je je stijl van leven moeten gaan veranderen. En dat heeft impact op veel facetten van jouw leven, je wordt dagelijks meerdere keren met de veranderingen geconfronteerd. Geen wonder dat je daarmee struggled.

Tijdens de coaching focussen we op je sociale, fysieke, mentale en emotionele gezondheid. En afhankelijk van jouw doelen en persoonlijke situatie zullen we dieper inzoomen op één of meerdere van deze pijlers om jouw doelen te bereiken. Door te werken aan deze vier pijlers krijg jij grip op jouw gezondheid en daarmee op jouw reumaklachten! 

Cormorant Garamond is a classic font with a modern twist. It's easy to read on screens of every shape and size, and perfect for long blocks of text.

Sociale Gezondheid

Je gedrag en je keuzes bepalen of het je lukt om leefstijlveranderingen door te voeren én vol te blijven houden. Een goede sociale gezondheid is een onmisbare basis om met succes veranderingen in je leefstijl aan te kunnen brengen.

Fysieke Gezondheid

Hoe sterker en gezonder jij bent hoe krachtiger en fitter jouw lichaam is. En dus beter bestand is tegen de reuma. Een goede fysieke gezondheid, waarin je let op wat je eet, voldoende beweegt en slaapt, is de basis voor minder klachten. 

Mentale Gezondheid

Het werken aan je mentale gezondheid is een enorm belangrijke stap wanneer je grip wilt krijgen op je reumaklachten. Een sterke mindset en een kalm hoofd gaan je helpen je door de moeilijkste periodes heen te slaan.

Emotionele Gezondheid

Onverwerkte emoties zijn vastzittende energieen in jouw lichaam. Je kan gebeurtenissen met je hoofd 'een plekje' gegeven hebben maar the body remembers! Een goede emotionele gezondheid is van onschatbare waarde!

Wil jij......

 • De controle terug over jouw gezondheid?
   

 • Energiek en zonder pijn wakker worden?
   

 • Je leven weer voluit kunnen leven zonder beperkingen?
   

 • Minder medicatie gebruiken omdat je de reuma bij de kern aan leert pakken?
   

 • Structuur en houvast? Weten wat je precies moet veranderen en hoe je dit vol kunt houden?
   

 • Praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kunt?

Laat mij je dan begeleiden op deze reis naar een gezonde, fitte en energieke toekomst, waarin jouw reumaklachten niet meer de hoofdrol spelen.

Iedereen is (gelukkig) anders. Wat voor mij werkt hoeft niet één-op-één voor jou te werken. Daarom wordt er tijdens de coaching rekening gehouden met jouw persoonlijke situatie, jouw ritme je reuma-activiteit en jouw gestelde doelen.

 

Iedereen is uniek en dat zie je terug in mijn aanpak, we focussen op wat werkt voor jóu en wat bijdraagt aan jouw gestelde doelen. Zodat jij jouw eigen gewenste resultaat krijgt.

Dit is wat anderen zeggen

Michèle

“Ik heb veel van mijn medicatie af kunnen bouwen door aanpassingen in mijn leefstijl met hulp van Marloes. Het gaat steeds beter en ben nagenoeg klachtenvrij"

Het aanbod

Losse sessie
(60 min online via Teams)

Individueel leefstijladvies afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen.

Diepgaand inzicht in de belemmeringen die je mogelijk tegenkomt.

Praktische begeleiding met direct toepasbare strategieën om positieve veranderingen te bewerkstelligen

€ 89,- (incl. BTW)

Na het volgen van een losse sessie:

 • Weet jij welke tools je (nog meer) kunt inzetten om grip te krijgen op je reuma

 • Heb je inzicht in jouw uitdagingen zodat je weet waar je scherp op moet zijn

 • Voel je je krachtig omdat je met heldere doelen  actief kunt gaan werken aan het verbeteren van jouw levenskwaliteit

Coachtraject
12 weken, 4 online coachingsessies (60 min) + 4 check up calls (15 min)

Persoonlijke begeleiding bij het aanpassen van je levensstijl volgens de effectieve Reuma Relief Methode.

Een op maat gemaakt stappenplan dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen.

Exclusieve toegang tot de Reuma Relief Community, waar je ervaringen kunt delen en extra ondersteuning kunt vinden.

24/7 WhatsApp-ondersteuning voor directe antwoorden op je vragen en continue begeleiding tussen de sessies door.

€ 449,- (incl. BTW)

Na het volgen van een coaching traject:

 • Heb je belangrijke stappen gezet richting een klachtenvrij leven 

 • Weet jij precies wat je te doen staat om zelfstandig verder te gaan en deze positieve verandering vol te houden

 • Voel je je krachtig en besef je dat het ook voor jou mogelijk is om grip te krijgen op je reumaklachten

Coaching met paarden
Fysieke coachsessie op locatie
(60-90 min)

Laat je coachen door de paarden als eerlijke spiegel

Verken je uitdagingen en doelen op een bijzondere en krachtige manier.

Ontvang inzichten voor jouw persoonlijke groei tijdens de interactie met de paarden

€ 119,- (incl. BTW)

Meer informatie over coaching met paarden:

Sinds 2022 ben ik gecertificeerd Equine Assisted Coach en coach ik op verzoek ook samen met de paarden.
 

 • Paarden zijn van nature vluchtdieren en daardoor extreem goed in het oppikken van de kleinste signalen.

 • Daarnaast leven ze in het hier-en-nu en reageren ze volledig onbevooroordeeld.

 • Tijdens de interactie met het paard ontvang je een eerlijke en pure reactie, wat resulteert in snelle en diepgaande inzichten die vaak bijna niet met woorden te vatten zijn en juist daardoor heel krachtig.

Reuma Relief Training
 

 • Is De Reumavrije Keukengids vegetarisch of veganistisch?
  De Reumavrije Keukengids is niet vegetarisch. Ik ben van mening dat vis en vlees een goede bron van eiwitten, omega 3-vetzuren, vitamines, ijzer en zink zijn. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de opbouw en het onderhoud van onze spieren, organen en weefsels, en voor een gezond immuunsysteem. De recepten met vlees beperken zich tot kip en rund omdat deze vleessoorten minder verzadigde vetten bevatten (verzadigde vetten hebben ontstekingsbevorderende eigenschappen) in vergelijking tot andere vleessoorten als bijvoorbeeld varkensvlees. Vlees gebruiken we met mate en in combinatie met andere gezonde voedingsstoffen. De helft van de recepten zijn vegetarisch, de meeste andere recepten kun je naar eigen inzicht vegetarisch bereiden met een kleine aanpassing.
 • Wat betekent het dat de recepten reumavrij zijn?
  De gerechten in De Reumavrije Keukengids bevatten voornamelijk ontstekingsremmende voedingsmiddelen en vermijden zoveel mogelijk ontstekingsbevorderende ingrediënten, ik noem ze dan ook graag 'reumavrije gerechten'. Door zorgvuldig de juiste ingrediënten te kiezen kunnen mijn gerechten helpen om de ontstekingsreactie in je lichaam tot rust te brengen en verlichting te bieden bij reumaklachten.
 • Is De Reumavrije Keukengids geschikt voor alle soorten reuma?
  Zeven jaar geleden kreeg ik de diagnose reumatoïde artritis. Inmiddels leef ik medicijn- en nagenoeg klachtenvrij. Voeding heeft hier voor een groot deel aan bijgedragen. Natuurlijk is elk lichaam en elke vorm van reuma anders en dat betekent dus ook dat mijn manier niet dé manier is voor iedereen met reuma. Wel ben ik ervan overtuigd dat een gezond voedingspatroon helpt, zowel voor mensen met ontstekingsreuma als voor mensen met andere vormen van reuma.
 • Welke keukenapparatuur heb je nodig om de recepten te kunnen maken?
  Tijdens het maken van de recepten heb ik er rekening mee gehouden dat je niet teveel keukenapparatuur hoeft te gebruiken. Toch is het voor sommige gerechten noodzakelijk om een blender of staafmixer in huis te hebben. Met één van de twee kom je al een heel eind. Voor één van de bonus recepten zou het mooi zijn als je een sapcentrifuge/juicer in huis hebt, maar dat is zeker geen must!
 • Hoe lang duurt het voordat ik resultaat ga merken?
  Wanneer je gaat starten met de twee weekmenu’s kan het zijn dat je nog niet direct hele grote veranderingen ervaart. Het aanpassen van je voedingspatroon is geen quick fix. Het menselijk lichaam is complex is en heeft tijd nodig om te reageren op veranderingen. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen van een wellicht jarenlang slecht voedingspatroon en je kunt niet verwachten dat er in een paar dagen een wonder gebeurt. Ondanks dat ik zelf hele goede resultaten heb behaald met de juiste voeding kan ik niet garanderen dat jij dezelfde resultaten behaalt. Iedereen is anders en ook elk lichaam reageert anders.
 • Wanneer start de training?
  Na het plaatsen van je bestelling krijg je direct toegang tot de online leeromgeving. Je ontvangt hiervoor een wachtwoord waarmee je je kunt aanmelden je vervolgens alle verdere informatie ontvangt.
 • Wat is de investering?
  De Reuma Relief Training is € 249,- (inclusief BTW). Een lage investering als je bedenkt wat het je allemaal kan opleveren voor de toekomst. Om een voorbeeld te geven; voor één consult bij je reumatoloog betaal je gemiddeld al € 230,-. Oké dit wordt natuurlijk vergoed door je ziektekostenverzekering maar je betaalt toch elk jaar je eigen risico. Wat nou als deze training ervoor gaat zorgen dat jij minder of niet meer naar je reumatoloog hoeft? Dan is deze investering peanuts. En daarnaast is een goede gezondheid simpelweg onbetaalbaar, toch? Bij twijfel, adviseer ik je het niet doen. Deze training gaat je alleen resultaat opleveren als je er 100% achter staat en voor wilt gaan. In alle andere gevallen, je zult er geen spijt van hebben. Daar ben ik zeker van!
 • Zijn de modules ook los te koop?
  Ja! Op dit moment is de module Fysieke Gezondheid los te koop. In de toekomst is mijn streven om ook de andere modules los te kunnen aanbieden. De losse module kost € 69,95 (inclusief BTW). De module bestaat uit 6 inhoudelijke hoofdstukken waarin ik je meeneem op het gebied van voeding, bewegen, darmgezondheid, slaap en pijnmanagement. Je ontvangt naast de training ook 6 stappenplannen die je gaan helpen de veranderingen door te voeren én vol te houden. En daarnaast ontvang je toegang tot de Reuma Relief Community, waar je 24/7 je vragen kunt stellen en in contact komt met gelijkgestemden. Klik hier om de module Fysieke Gezondheid aan te schaffen.
 • Blijf je toegang houden tot de online leeromgeving?
  Ja, je blijft life-time toegang houden dus je kunt de training in je eigen tijd en tempo volgen.
 • Is de training op mijn mobiele telefoon te volgen?
  Ja, dat is mogelijk. Je dient er alleen wel de Spaces by Wix app voor te downloaden en een aantal stappen te doorlopen. Mocht je de training graag op je mobiel willen volgen stuur me dan even een mailtje op marloes@marloesboon.com, dan help ik je de juiste stappen te doorlopen.
 • Wat als ik niet tevreden ben?
  Dat kan ik me haast niet voorstellen maar mocht dat toch het geval zijn stuur me dan even een mailtje op marloes@marloesboon.com, dan komen we daar samen ongetwijfeld uit!
 • Kan ik in termijnen betalen?
  Dit is geen optie bij het afrekenscherm maar mocht je toch graag in 2 of 3 maandelijkse termijnen willen betalen stuur dan even een mailtje naar marloes@marloesboon.com, dan maken we dat in orde. Betaling in termijnen geldt niet voor kortingsaanbiedingen.
 • Heb je andere vragen?
  Stuur dan gerust een mail naar marloes@marloesboon.com. Ik help je graag verder!
bottom of page